смарт-карт рішення під ключ
UA

Новини

"Пластик Карта" презентувала свій новий продукт - Mobile ID

13 березня 2018

Компанія «Пластик Карта» протягом 2017 року розробила та представила на ринку свій програмно-технічний комплекс для надання послуг сервісу Mobile ID.

До списку

Національні оператори мобільного зв'язку Vodafone та lifecell планують запустити Mobile ID вже у 2018 році. Про це повідомляє інформаційна агенція ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на прес-служби компаній.

Компанія «Пластик Карта» протягом 2017 року розробила та представила на ринку свій програмно-технічний комплекс для надання послуг сервісу Mobile ID.

Його основна суть в тому, що він дає можливість користувачам - як приватним особам, так і представникам юридичних осіб - швидко та просто аутентифікуватися на різних веб-ресурсах і підтверджувати на них свої дії, використовуючи для цього лише мобільний телефон та електронно-цифровий підпис. Ця послуга може широко застосовуватися на порталах держпослуг, сайтах електронної комерції, банківських системах віддаленого доступу, внутрішньо-корпоративних системах документообігу та багатьох інших.

За задумом розробників «Пластик Карта», сервіс Mobile ID надаватиметься у варіаціях Phone ID та Smart ID - залежно від особливостей технічної взаємодії з традиційними мобільними телефонами або смартфонами користувачів. Таке рішення також дозволяє здійснювати взаємодію центрального сервера системи Mobile ID з необмеженою кількістю веб-ресурсів, акредитованих центрів сертифікації ключів та внутрішньо-корпоративних систем мобільних операторів. Для цілей цього сервісу було також розроблено спеціальний додаток для SIM-карт, що забезпечує генерацію та використання криптографічних ключів. Застосовувана для електронно-цифрового підпису реалізація національного криптоалгоритму ДСТУ 4145 та міжнародного RSA отримала позитивний висновок Держслужби спецзв'язку та захисту. Наразі проводиться спільне тестування запропонованого рішення разом із партнерами компанії «Пластик Карта».